Bucuria Postului

BILL GEHL

Când eram mic, părinții mei ne-au învățat că Postul este o perioadă de sacrificii – și insistau ca fiecare dintre noi, copiii, să alegem o jertfă semnificativă și să o anunțăm întregii familii. Cu voința noastră uneori fragilă, supravegheați și monitorizați de o adevărată forță de poliție, fiecare dintre noi finaliza cele 40 de zile ale Postului Mare cu rezoluțiile sale mai mult sau mai puțin intacte. Apoi, când aveam din nou acces la alimentele sau jucăriile la care renunțasem pentru 40 de zile, constatam cu uimire: „De fapt, nu sunt chiar așa de bune cum credeam că erau! Atunci, de ce ne-a fost atât de greu să renunțăm la ele?”

Bucuria Postului Mare este Lumina care strălucește în viața noastră, atunci când dăm la o parte un obstacol care, în sine, aduce satisfacții de moment, dar care împiedică Lumina. Lumina este întotdeauna acolo – dar luminează în viața noastră numai în măsura în care suntem liberi de obstacolele care o împiedică să intre.

În acest an, învăț din nou cu bucurie lecția din copilărie: disciplinarea corpului meu în neînsemnate feluri îmi ridică privirea de la plăcerea de moment a unui program favorit la televizor, sau de la desertul favorit, spre Lumina care începe să strălucească în viața mea.

Atunci când puțină Lumină strălucește în viața mea, încep să văd alte obstacole mai mari, care împiedică să intre mai multă Lumină. Îți mulțumesc, Doamne, pentru darul Postului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *